Kuolinpesän verotus 28.2.2019

Kuolinpesä teettää putkiremontin – kenelle kotitalousvähennys?

Olemme jakaneet kuolinpesän, ja nyt yhtymä omistaa pesässä olleen asuinkiinteistön. Kiinteistöön on tulossa omakotitalon käyttövesiputki- ja lämpöverkkoremontti, jonka maksamiseen kaikki yhtymän osakkaat osallistuvat. 

Kuolinpesän osakkaat ovat sisaruksia, ja yksi osakkaista asuu kiinteistöllä vakituisesti. Muut sisarukset eivät käytä kiinteistöä. Voivatko kaikki yhtymän osakkaana olevat sisarukset saada kotitalousvähennyksen remonttikulujen työn osuudesta, jos muut vähennyksen edellytykset täyttyvät?

Verojuristi Juha Salmikivi vastaa:

Eivät voi. Kotitalousvähennyksen saa vain asuntoa käyttävä kustannusten maksaja.

Vuoden 2005 alusta alkaen vähennyksen on voinut saada myös työstä, joka on tehty verovelvollisen, hänen ja hänen puolisonsa tai edesmenneen puolison vanhempien, ottovanhempien, kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten tai edellä mainittujen henkilöiden puolisoiden käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!