Kuolinpesän verotus 21.3.2019

Kuolinpesällä ansiotuloa – maksaako kuolinpesä kirkollisveroa?

Pitääkö kuolinpesän maksaa ansiotuloistaan kirkollisveroa vielä vainajan kuolinvuoden jälkeenkin? Kuolinpesällemme kertyy ansiotuloja maataloudesta.

Verojuristi Harri Rajala vastaa:

Jos vainaja oli seurakunnan jäsen, kuolinpesä maksaa myös kirkollisveroa ansiotuloista. Jos vainaja ei ollut seurakunnan jäsen, kuolinpesän ei tarvitse maksaa kirkollisveroa ansiotuloista.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Kuolinpesän verotus

Kuolinpesä tarkoittaa kuolleen henkilön varojen ja velkojen kokonaisuutta. Kuolinpesä ei maksa perintöveroa, mutta tuloverotuksessa se on itsenäinen verovelvollinen.

Lue lisää

Pitääkö kuolinpesän maksaa perintöveroa?

Maksoin 11 vuotta sitten perintöveroa, kun isäni kuoli. Hänen kuolinpesäänsä kuuluivat minun lisäksi äitini ja sisareni. Leskiäitini kuoli vuosi sitten. Kuolinpesä on jakamaton. Maksaako kuolinpesä molempien vanhempien jälkeen perintöveroa?

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!