Myyntivoitot ja -tappiot 21.1.2016

Miten myyjäisistä saatuja tuloja verotetaan?

Olen menossa myyjäisiin myyjänä. Miten saamiani tuloja verotetaan?

Verojuristi Hanna Silander vastaa:

Saamiesi tulojen verotus riippuu siitä, mitä olet menossa myymään.

Jos myyt myyjäisissä tai kirpputorilla oman perheesi käytössä olleita tavanomaisia koti-irtaimistoon kuuluvia tavaroita, on myynti verovapaata, jos vuoden aikana saamasi myyntivoitot ovat yhteensä enintään 5 000 euroa. 

Tavanomaista koti-irtaimistoa ovat esimerkiksi vaatteet, astiat ja huonekalut. Harvemmin niistä edes tulee voittoa, jos niitä on ensin itse käyttänyt. 

Muun kuin tavanomaisen koti-irtaimiston myynnistä saaduista myyntivoitoista on maksettava veroa, jos tavaroiden yhteenlasketut myyntihinnat ylittävät vuoden aikana 1 000 euroa.

Tavanomaisen koti-irtaimiston tai muun siihen rinnastettavan henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitetun omaisuuden myynnistä saatuja tuloja ei lasketa mukaan tähän 1 000 euron luovutushintojen summaan. Siihen ei myöskään lasketa mukaan sellaisen muun omaisuuden luovutuksia, joista saatu voitto on muualla laissa säädetty verovapaaksi. 

Jos myyt itse valmistamiasi tuotteita kuten esimerkiksi leivonnaisia, ovat saamasi tulot kokonaan veronalaisia. Saat vähentää tuloista niiden hankkimisesta syntyneet kulut. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!