Myyntivoitot ja -tappiot 21.4.2016

Miten tappio vaikuttaa pääomatuloon?

Olen myynyt tänä vuonna pörssiosakkeita tappiolla. Lisäksi olen myynyt puuta. Vähentääkö vuonna 2016 pörssiosakkeiden myynnistä aiheutunut luovutustappio samana vuonna puunmyynnistä saatua pääomatuloa?

Verojuristi Juha Salmikivi vastaa:

Kyllä vähentää, jos sinulla ei ole veronalaisia luovutusvoittoja verovuonna 2016, joista vähennys tehdään ensin. 

Vuoden 2016 alusta lähtien omaisuuden myynnistä syntyneet luovutustappiot vähennetään ensin luovutusvoitoista ja tämän jälkeen muista pääomatuloista, jos vähennettäviä luovutustappiota on vielä jäljellä. 

Luovutustappioiden vähentämisaika on edelleenkin viisi vuotta tappiovuoden lisäksi. Lähdeveron alaisista korkotuloista luovutustappioita ei saa kuitenkaan vähentää. 

Luovutustappiot vähennetään verovelvollisen puhtaan pääomatulon määrästä.

Puhdas pääomatulo saadaan vähentämällä pääomatuloista luonnolliset vähennykset eli tulonhankkimisesta aiheutuneet menot. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Saanko vähennyksen Talvivaaran osakkeiden tappiosta?

Olen myynyt Talvivaaran osakkeita yksityisessä välityspalvelussa lokakuussa. Minulla on vuokratuloja tältä vuodelta ja olen myös myynyt muita osakkeita voitolla. Vuodesta 2016 alkaen myyntitappiot vähennetään kaikista pääomatuloista. Saanko siis vähentää Talvivaaran osakkeista syntyneen tappion...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki