Myyntivoitot ja -tappiot 23.4.2020

Maksanko veroa, jos siirrän osakkeeni holdingyhtiöön?

Omistan osakkeita. Joudunko maksamaan veroa, jos siirrän omistamani osakeyhtiön osakkeet omistamaani holdingyhtiöön? 

Verojuristi Merja-Liisa Huolman-Lakari vastaa:

Kyllä joudut maksamaan luovutusvoiton veroa osakkeittesi käyvän arvon ja hankintahinnan erotuksesta, koska osakkeet vaihtavat omistajaa.

Vaihtoehtona sille, että vähennät osakkeiden käyvästä arvosta niiden todellisen hankintamenon, voit laskea luovutusvoittosi käyttäen hankintameno-olettamaa. Saat valita näistä kahdesta laskutavasta itsellesi edullisemman vaihtoehdon.

Hankintameno-olettama on 20 prosenttia myyntihinnasta, jos olet omistanut osakkeet alle 10 vuotta ja 40 prosenttia myyntihinnasta, jos olet omistanut osakkeet vähintään 10 vuotta.

Luovutusvoiton vero on 30 prosenttia 30 000 euroon saakka ja ylimenevästä osasta 34 prosenttia. Lisäksi osakkeita hankkivan yhtiön eli holdingyhtiön on suoritettava 1,6 prosentin vero apporttina saamiensa osakkeiden käyvästä arvosta.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!