Myyntivoitot ja -tappiot 14.1.2021

Mitä lasketaan mukaan myyntihintaan?

Verovapaan osakemyynnin rajana on 1 000 euroa. Tarkoittaako se pelkästään myyntivoittoa vai kokonaismyyntiä vuodessa?  

Verojuristi Juuso Loikkanen vastaa:

Tässä merkityksellistä on myynti- eli luovutushinta.

Nimittäin yksityishenkilöiden ja kuolinpesien omaisuuden kuten pörssiosakkeiden myynnistä saatu voitto ei ole veronalaista tuloa, jos kalenterivuonna luovutetun omaisuuden yhteenlasketut luovutushinnat ovat enintään 1 000 euroa.

Myyntihintoja laskettaessa ei oteta huomioon sellaisen omaisuuden luovutuksia, joista saatu voitto on muualla laissa säädetty verovapaaksi, eikä tavanomaisen koti-irtaimiston tai muun siihen rinnastettavan henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitetun omaisuuden luovutuksia.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Miten myyjäisistä saatuja tuloja verotetaan?

Olen menossa myyjäisiin myyjänä. Miten saamiani tuloja verotetaan? Verojuristi Hanna Silandervastaa: Saamiesi tulojen verotus riippuu siitä, mitä olet menossa myymään. Jos myyt myyjäisissä tai kirpputorilla oman perheesi käytössä olleita tavanomaisia koti-irtaimistoon kuuluvia tavaroita, on myyn...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki