Myyntivoitot ja -tappiot 25.2.2021

Osakekauppa miinuksella – miten hyödynnän tappioni?

Minulla on käyttämätöntä myyntivoiton luovutustappiota osakkeiden myynnistä vuodelta 2016. Näiden tappioiden viimeinen vähennysvuosi on 2021. 

Voinko vähentää tappioni yksilöllisen säästöhenkivakuutuksen tuotosta? Minulla on myös rahastosijoitus. Voiko hyödyntää tappiota rahastosijoituksen tuotoissa?

Verojuristi Miika Härkönen vastaa: 

Luovutustappiot vähennetään ensisijaisesti verovuoden luovutusvoitoista.

Vuodesta 2016 alkaen vähennyskelpoinen luovutustappio voidaan vähentää myös muusta pääomatulosta kuin luovutusvoitosta, jos luovutusvoittoja ei ole tai jos niitä ei ole riittävästi.

Voit vähentää luovutustappiosi pääomatulona verotettavasta säästöhenkivakuutuksen tuotosta sekä rahastonsijoitusten tuotosta. Luovutustappion vähentäminen pienentää verotettavaa pääomatuloa.

Tappio vähennetään pääomatulosta, josta on jo vähennetty tulon hankkimisesta ja säilyttämisestä aiheutuneet menot. Tällaisia vähennyksiä kutsutaan luonnollisiksi vähennyksiksi. Muut pääomatuloon kohdistuvat vähennykset tehdään vasta luovutustappion vähentämisen jälkeen.

Verojuristivastaus on julkaistu Taloustaidossa 10.2.2021.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki