Myyntivoitot ja -tappiot 5.10.2023

Minulla asunto Thaimaassa – verottaako Suomi mahdollista myyntivoittoa?

Aion myydä asunto-osakkeeni, joka sijaitsee Thaimaassa. Verottaako Suomi mahdollista myyntivoittoa? Asun Suomessa ja olen Suomen kansalainen.

Verojuristi Miika Härkönen vastaa:

Myynti tulee ilmoittaa Suomessa veroilmoituksella. Thaimaan verosäännöt selvität Thaimaan veroviranomaisilta.

Suomen ja Thaimaan välisen verosopimuksen perusteella poistetaan mahdollinen kaksinkertainen verotus.

Jos ulkomaan veron määrä ja perusteet selviävät vasta myöhemmin, voit vaatia Suomessa muutosta verotukseen kolmen vuoden ajan. Esimerkiksi vuotta 2022 koskeva oikaisuvaatimus pitää olla perillä Verohallinnossa viimeistään 31.12.2025.

On huomattava, että myös Thaimaassa myydyn kodin luovutus voi olla Suomen verotuksessa verovapaa, jos sitä on käytetty omistusaikana sinun tai sinun perheesi vakituisena asuntona yhtäjaksoisesti vähintään kaksi vuotta.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Vuokratuloja Thaimaasta: minne maksan verot?

Minulla on vakituinen asunto Suomessa, ja aion ostaa lomakiinteistön Thaimaasta. Minne maksan tuloveroja mahdollisista lomakiinteistön vuokratuloista tai myöhemmin mahdollisesta myyntivoitosta? Vaikuttaako myyjän kansalaisuus mitenkään asiaan? Aion asua Thaimaassa itse noin 4–5 kuukautta vuodessa.

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki