Myyntivoitot ja -tappiot 21.9.2023

Myin veneeni tappiolla – voiko tämän tappion vähentää verotuksessa?

Ostin vuonna 2012 veneen 8 000 eurolla. Myin sen tänä vuonna pois 2 000 eurolla. Voiko tämän myyntitappion vähentää verotuksessa? Saan vuosittain vuokratuloja noin 4 500 euroa. Tuosta summasta on vähennetty sijoitusasuntoni kulut.

Verojuristi Juha Salmikivi vastaa

Ei voi vähentää. Verohallinnon tulkinnan ja korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisun (KHO 17.11.1997 taltio 2901) mukaan henkilöautot katsotaan koti-irtaimistoon rinnastettavaksi omaisuudeksi. Tällaisen henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitetun omaisuuden myynnistä aiheutuvaa luovutustappiota ei voi verotuksessa vähentää.  

Tätä periaatetta sovelletaan myös soutu-, moottori- tai purjeveneen luovutuksesta syntyvään luovutustappioon. Verohallinnon tulkinnan mukaan henkilökohtaisessa käytössä olleiden moottoripyörien, perämoottorien, moottorikelkkojen, moottorikäyttöisten ruohonleikkureiden, jyrsinten taikka muiden työkoneiden luovutuksesta syntynyt luovutustappio ei liioin ole verotuksessa vähennyskelpoinen.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Saako golf-osakkeesta aiheutuvan tappion vähentää?

Omistan kahden eri golfyhtiön osakkeita. Toisen yhtiön osakkeen pelioikeus liittyy kenttään, jolla käyn itse pelaamassa. Toisen yhtiön pelioikeutta sen sijaan vuokraan, ja siitä jää hiukan voittoakin. Olen nyt päättänyt myydä osakkeet pois. Onko mahdollinen luovutustappioni vähennyskelpoinen?

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!