Tappioiden vähentäminen 19.1.2017

Voinko vähentää elinkeinotoiminnan tappion pääomatuloistani?

Minulla on toiminimi. Toiminimelle on vuodelta 2019 vahvistettu elinkeinotoiminnan tappiota 7 500 euroa. Voinko vaatia elinkeinotoiminnan tappion vähennettäväksi pääomatuloistani vuonna 2022? En ole lopettamassa elinkeinotoimintaa.

Verojuristi Johnny Örnberg vastaa: 

Et voi. Elinkeinotoiminnan tappio voidaan vähentää pääomatuloista vain tappiovuonna.

Kun vaatimusta tappion vähentämisestä pääomatuloista ei ole tehty ennen asianomaisen verovuoden verotuksen päättymistä ja tappio on siten vahvistettu elinkeinotulolähteeseen, sitä ei lain mukaan voida siirtää vähennettäväksi pääomatuloista verotuksen päätyttyä.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Milloin elinkeinotoiminnan tappio ilmoitetaan?

Kirjasin vuonna 2015 veroilmoitukseen elinkeinotoiminnan tappion vuodelta 2005. Verottaja ilmoitti, ettei sitä hyväksytä, koska tappiot olisi pitänyt ilmoittaa ennen tilikauden loppumista. Eivätkö vähennysoikeudet ole jo verottajan tiedossa, koska ne näkyvät verotuspäätöksessä?

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki