Tappioiden vähentäminen 30.7.2020

Miten pääomatulolajin tappio huomioidaan verotuksessa?

Minulle tuli vuonna 2011 pääomatulolajin tappiota metsätalouden tappiollisesta tulosta noin 10 000 euroa. Tämän tappion viimeinen käyttövuosi on 2021.

Kuinka suurella summalla metsää pitää vuosina 2020 ja 2021 myydä, jotta pääomatulolajin tappio tulisi kokonaisuudessaan huomioiduksi? Minulla ei ole muita pääomatuloja eikä muuta vähennettävää pääomatuloista.

Verojuristi Juha Salmikivi vastaa:

Sinun pitää saada nettona pääomatuloja vuosina 2020–2021 yhteensä 10 000 euroa. Tuloverotuksessa puun myyntitulo lasketaan arvonlisäverottomasta puun myyntihinnasta, ja tästä tulosta saa vähentää kaikki metsätalouden harjoittamiseen kohdistuvat menot. Näin laskettava tulo on verotettava metsätalouden tulo. Tästä pääomatulosta vähennetään sinulle vahvistetut pääomatulolajin tappiot.

Pääomatulolajin tappio vähennetään seuraavien vuosien pääomatuloista sen jälkeen, kun pääomatuloista on ensin vähennetty verovuoden tulonhankkimismenot, korot sekä vähennettäväksi vaaditut elinkeinotoiminnan ja maatalouden verovuoden tappiot.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Miten pääomatulojen tappio vähennetään?

Ihmettelen pääomatulojen tappion vähentämistä. Tuntuu kuin siitä olisi kaksi erilaista ohjetta. Yhden ohjeen mukaan tappiot voi vähentää viisi seuraavaa vuotta ja toisen ohjeen mukaan kymmenen vuotta. Miten tappio pelkistetysti vähennetään? En tarkoita tässä vähennyskelvottomia luovutustappioita...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki