Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

Tappioiden vähentäminen 14.2.2022

Pääomatuloista tehtävät vähennykset ja luovutustappiot

Pääomatuloista vähennetään verotuksessa tulojen hankkimisesta aiheutuneet menot sekä korot. Jäljelle jäävistä pääomatuloista maksetaan veroa 30 tai 34 prosenttia. Jos pääomatuloista tehtävät vähennykset ovat suuremmat kuin itse tulot, verotettavaa pääomatuloa ei ole ja syntyy alijäämää. Pääomatul...

Tulosta sivu

Lisää aiheesta

Tappioiden vähentäminen 3.10.2019

Myyn pörssiosakkeita tappiolla – mistä pääomatulosta vähennän tappioni?

Myimme kommandiittiyhtiön toimitilaosakkeet, jotka ovat olleet yhtiön liiketoiminnan käytössä. Minä saan tänä vuonna paljon pääomatuloja. Jos myyn henkilökohtaisesti omistamiani tappiollisia pörssiosakkeita samana vuonna, voinko vähentää niistä aiheutuneet tappiot tästä pääomatulosta?

Lue koko juttu

Tappioiden vähentäminen 17.8.2017

Miten hyödynnämme maatalouden tappion?

Harjoitan vaimoni kanssa yhdessä maataloutta. Toimintamme oli viime vuonna tappiollista. Meillä molemmilla on pääomatuloja, joskin vaimollani selkeästi vähemmän kuin minulla. Olemme yhdessä päättäneet vaatia tappiota vähennettäväksi pääomatuloista. Voinko vähentää tappiota enemmän kuin vaimoni?

Lue koko juttu

Tappioiden vähentäminen 11.3.2021

Näin vähennykset vaikuttavat

Kun veroilmoitus on täytetty ja korjattu, on aika laskea verot ja arvioida, tuleeko maksua vai palautusta. Vaikka kone laskee verot, on hyvä, jos itsellä on jokin näppituntuma siitä, miten vähennykset vaikuttavat veron määrään.

Lue koko juttu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki