Vuokratulot 30.6.2016

Miten asuntosijoittaja vähentää rahoitusvastikkeen?

Asunto-osakeyhtiö on teettänyt kattoremontin, ja rahoitusvastikkeet on kirjattu tulosvaikutteisesti yhtiön kirjanpitoon. Miten vastike vähennetään, kun se on maksettu kertasuorituksena? Voin kaiketi vähentää sen, kun kyseessä on sijoitusasunto, jota vuokraan käyvällä vuokralla.

Verojuristi Merja-Liisa Huolman-Lakari vastaa:

Voit vähentää maksamasi vastikkeen kerralla maksuvuonna. Kun kyseessä on taloyhtiön teettämä remontti, yhtiön kirjanpidollinen menettely ratkaisee vähennysoikeutesi.

Mikäli suoritusta ei saada vähennettyä maksuvuonna vuokratuloistasi, ne vähennetään muista pääomatuloistasi tai alijäämähyvityksenä ansiotulojen veroista. Ellei näinkään saada kaikkea vähennettyä, vahvistetaan sinulle pääomatulolajin tappio, joka vähennetään seuraavina kymmenenä vuotena kertyvistä pääomatuloistasi.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki