Vuokratulot 20.4.2017

Miten vuokralaisen vuokratuloa verotetaan?

Olen vuokrannut asunnon ulkopuoliselta ja olen sopinut vuokranantajani kanssa, että voin vuokrata kyseisen asunnon edelleen tyttärelleni. Itse en asu asunnossa. Miten vuokratuloa verotetaan tässä tapauksessa?

Verojuristi Hanna Silander vastaa:

Edelleenvuokrauksesta saamasi tulo on sinun vuokratuloa, josta voit vähentää siihen kohdistuvat kulut eli päävuokranantajalle maksamasi vuokran sekä muut mahdolliset vuokraustoimintaan liittyvät vähennyskelpoiset kulut.

Mikäli tyttäresi maksaa vuokraa enemmän kuin vähennyskelpoiset kulusi ovat, on erotus sinun verotettavaa vuokratuloasi, josta maksat pääomatuloveroa 30 tai 34 % (30 % kun kaikki pääomatulosi ovat enintään 30 000 euroa ja tämän ylimenevästä osuudesta 34%). 

Sinun maksamasi suoritus päävuokranantajalle on hänen vuokratuloaan, josta hän voi vähentää vuokraustoimintaan kohdistuvat vähennyskelpoiset kulut ja erotus on hänen nettovuokratuloaan, josta hän maksaa pääomatuloveroa 30 tai 34%.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Vuokratulot ja verovähennykset

Vuokraa on kaikki se, mitä vuokralainen maksaa vuokranantajalle vuokrasuhteen perusteella. Vuokratulosta saa vähentää kaikki vuokratulon hankkimisesta johtuneet vuokranantajan maksamat kulut, kuten hoitovastikkeen ja kiinteistöveron.

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki