Vuokratulot 20.7.2017

Voinko vähentää maksetun yhtiövelan vuokratulojeni verotuksessa?

Omistan osakehuoneiston, jota vuokraan. Saamani vuokratulo vastaa alueen käypää vuokratasoa. Kyseisessä asunto-osakeyhtiössä tehtiin putkiremontti, jota varten asunto-osakeyhtiö otti velkaa. Maksoin osakkeitteni osuuden yhtiövelasta kerralla pois. Voinko vähentää tämän summan vuokratulojeni verotuksessa? 

Verojuristi Tero Hämeenaho vastaa:

Voit vähentää maksamasi yhtiövelkaosuuden vuokratuloistasi, jos asunto-osakeyhtiö on tulouttanut maksamasi summan omassa kirjanpidossaan. 

Osakehuoneistosta saadusta vuokratulosta on vähennyskelpoista menoa osakkaan asunto-osakeyhtiölle maksama vastike, joka on kirjattu asunto-osakeyhtiön kirjanpidossa tuloksi. Vähennyskelpoisuuteen ei vaikuta se, maksetaanko vastike kuukausittain pääomavastikkeena vai kerralla lainaosuussuorituksena. 

Asunto-osakeyhtiön kirjanpidossa pääomasijoituksena käsitelty eli rahastoitu vastike ei ole vähennyskelpoinen meno vuokratulosta. Rahastoitu vastike lisätään osakkeen hankintamenoon ja otetaan huomioon osakehuoneiston mahdollista luovutusvoittoa tai -tappiota laskettaessa, kun luovutusvoittoa ei lasketa ns. hankintameno-olettamaa käyttäen (20/40). Hankintameno-olettamaa käytettäessä ei voi koskaan syntyä luovutustappiota.

 

 

 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki