Vuokratulot 29.6.2017

Voinko vähentää vuokrahuoneiston tyhjillään oloajan vastikkeet?

Omistan osakehuoneiston, jota vuokraan. Pitkäaikainen vuokralaiseni irtisanoutui kesken vuotta enkä onnistunut saamaan uutta vuokralaista heti hänen muutettuaan pois. 

Vuokrahuoneistoni ehti olla tyhjillään kaksi kuukautta ennen kuin uusi vuokralainen saatiin. 

Aloin heti hakea uutta vuokralaista vuokravälittäjän avustuksella, kun edellinen vuokralaiseni irtisanoutui. Voinko vähentää huoneiston hoitovastikkeet myös näiltä kahdelta kuukaudelta, jonka huoneisto on ollut tyhjillään?

Verojuristi Tero Hämeenaho vastaa:

Voit vähentää taloyhtiölle maksamasi hoitovastikkeet myös vuokrahuoneiston tyhjillään oloajalta, koska olet aktiivisesti tänä aikana yrittänyt vuokrata kyseistä huoneistoa eikä huoneisto ole ollut tällöin muussa kuin vuokrauskäytössä.

Vuokraustoiminnan menot ovat lähtökohtaisesti vähennyskelpoisia myös siltä ajalta kuin asunto on tilapäisesti tyhjillään esimerkiksi vuokralaisen vaihtuessa tai remontin ajan, kunhan asunto on vuokraustoiminnan käytössä. Verottaja voi vaatia verovelvollista osoittamaan asunnon vuokraustarkoitus esimerkiksi vuokrausilmoituksin tai välityssopimuksin.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki