Vuokratulot 22.2.2018

Voiko asuntosijoittaja vähentää matka- ja yöpymiskulut?

Omistan Jyväskylässä asunnon, jota olen vuokrannut jo kahdeksan vuotta. Asun itse Oulussa. Olen osallistunut Jyväskylän asunnon yhtiökokouksiin harvakseltaan, koska matka on pitkä. Nyt olin yhtiökokouksessa, kun oli suuremmista asioista kysymys. 

Saanko vähentää vuokratuloistani matkakustannukset ja yöpymisen? Minkä kulkuneuvon mukaan teen vähennyksen?

Verojuristi Hanna Silander vastaa:  

Kyllä voit. Vuokraustoimintaan liittyvistä matkoista aiheutuneet menot ovat vähennyskelpoisia vuokratuloista. Asunto-osakeyhtiön yhtiökokoukseen osallistumista voidaan pitää vuokraustoimintaan liittyvänä matkana. Jos matka on tehty omalla autolla, voi kustannuksina vähentää todelliset kustannukset tai kaavamaisen 0,24e/km (2017). 

Matkakustannusten lisäksi vuokratulosta voi vähentää myös majoituskustannukset todellisten kulujen mukaan. Verottajan kysyessä sinun pitää pystyä antamaan selvitys syntyneistä kuluista sekä siitä, että matka on tehty nimenomaan vuokra-asuntoon liittyvien asioiden hoitamiseksi.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Erilaiset matkat, erilaiset vähennykset

Metsäverotuksessa erilaisista matkoista aiheutuvien kulujen vähennysoikeudessa on eroja. Vähennyksiin vaikuttaa esimerkiksi se, tehdäänkö matka metsätilalle vai jonnekin muualle. Olennaista vähennysoikeuden kannalta on, että matka liittyy kiinteästi metsätalouden harjoittamiseen.

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki