Vuokratulot 5.11.2020

Lakimies laati oikaisuvaatimuksen – voinko vähentää juristin palkkion vuokratulojeni verotuksessa?

Käytin juristia apuna, kun tein oikaisuvaatimuksen verotuksen oikaisulautakuntaan ja myöhemmin verovalituksen hallinto-oikeuteen henkilökohtaisten vuokratulojeni verotuksesta. Saanko vähentää juristin palkkion verotuksessa?

Verojuristi Harri Rajala vastaa: 

Juristin käyttämisestä aiheutuneet kulut vuokratuloa koskevassa veroasiassa verotuksen oikaisulautakunnassa tai tuomioistuimessa eivät mielestäni ole tuloverotuksessa vähennyskelpoisia. Tällaisia kuluja pidetään vähennyskelvottomina elantomenoina.

Oikaisulautakunnan tai hallinto-oikeuden päätöksen lopputulos ei liioin vaikuta  verotusta koskevien oikeudenkäyntikulujen vähennyskelvottomuuteen.

Juristin palkkio on vähennyskelpoinen vuokratulojen verotuksessa esimerkiksi silloin, kun vuokranantaja on ryhtynyt oikeudenkäyntiin periäkseen vuokraa oikeusteitse.

Vähennyskelpoisia ovat myös vuokranantajan muut vuokrasuhteeseen liittyvien oikeudenkäyntien kulut sekä vuokralaisen häätämisestä ja vuokra-asunnon remontista vuokralaisen jäljiltä aiheutuneet oikeudenkäyntikulut.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!