Vuokratulot 30.4.2020

Vuokralainen vahingoitti asuntoa – saanko vähentää korjauskulut?

Minulla on neljä sijoitusasuntoa, joista yksi on rivitalokaksio. Vuokralainen vahingoitti asuntoa. Voinko mitenkään vähentää vuokralaisen tekemän tuhon kyseisessä rivitaloasunnossa? Vakuutus ei vahinkoja korvannut. Korjauskulut olivat kaikkiaan noin 9 000 euroa

Verojuristi Merja-Liisa Huolman-Lakari vastaa: 

Voit vähentää kyseisen asunnon korjauskulut vuokratuloistasi. Vuosikorjauskulut vähennät maksuvuonna ja perusparannuskulut tasapoistoin vaikutusaikanaan enintään 10 vuotena.

Mikäli kyseisen asunnon vuokratulot eivät riitä korjauskulujen vähentämiseen, ne vähennetään muista pääomatuloistasi, esimerkiksi muiden sijoitusasuntojesi vuokratuloista. Ellei kuluja saada vähennettyä niistäkään, vähennetään ne alijäämähyvityksenä ansiotuloistasi menevistä veroista. Mikäli näinkään ei saada kaikkea vähennettyä, vahvistetaan vähentämättä jääneistä kuluista pääomatulolajin tappio, joka on vähennettävissä pääomatuloistasi seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Miten asuntosijoittaja vähentää rahoitusvastikkeen?

Asunto-osakeyhtiö on teettänyt kattoremontin, ja rahoitusvastikkeet on kirjattu tulosvaikutteisesti yhtiön kirjanpitoon. Miten vastike vähennetään, kun se on maksettu kertasuorituksena? Voin kaiketi vähentää sen, kun kyseessä on sijoitusasunto, jota vuokraan käyvällä vuokralla.

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki