Vuokratulot 17.12.2020

Vuokrasin kiinteistöni kesken vuotta – miltä ajalta saan vähentää kiinteistöveron?

Omistan kiinteistön, jonka laitoin vuokralle huhtikuussa. Voiko vuokratulosta vähentää kuluna koko vuoden kiinteistöveron, vaikka kiinteistön vuokraus on alkanut kesken vuotta? 

Verojuristi Juha Salmikivi vastaa:

Vuokratuloista voi verotuksessa pääsäännön mukaan vähentää kulut, jotka kohdistuvat siihen aikaan, jolloin omaisuus on tulonhankkimiskäytössä.

Vuokrattavan kiinteistön tulonhankkimiskäyttö alkaa siitä hetkestä, kun vuokralaista aletaan etsiä aktiivisesti  Esimerkiksi välityssopimuksen solmiminen vuokralaista etsivän välittäjän kanssa aloittaa tulonhankkimiskäytön.

Vuosikuluna vähennettävän kiinteistöveron määrä kesken vuotta aloitettavassa vuokraamisessa on siten se maksettu osuus verosta, joka kohdistuu tulonhankkimiskäytössä oleville päiville.

 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Vuokratulot ja verovähennykset

Vuokraa on kaikki se, mitä vuokralainen maksaa vuokranantajalle vuokrasuhteen perusteella. Vuokratulosta saa vähentää kaikki vuokratulon hankkimisesta johtuneet vuokranantajan maksamat kulut, kuten hoitovastikkeen ja kiinteistöveron.

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki