Vuokratulot 25.3.2021

Ovatko asunnon siivouskulut vähennettävissä vuokratulosta?

Lapseni asuu omistamassani yksiössä vuokralla. Vuokra on korkeampi kuin yhtiövastike mutta kuitenkin alle markkinahinnan. Teetän yksiössä siivouksen kerran kuukaudessa, jotta asunto pysyy kunnossa. Onko tämä vähennettävissä vuokratulosta?

Verojuristi Juha Salmikivi vastaa:

Kyllä on. Saat vähentää asuntoon kohdistuvat menot aina perimäsi vuokran määrään asti, jos sopimanne vuokra alittaa käyvän vuokratason.

Verohallinto ei vahvista vuokraustoiminnan tappiota silloin, kun asuntoa vuokrataan lähiomaiselle alihintaan. Verotettavaa tuloa ei liioin synny, jos perittävä vuokra on enintään asunnon kulujen suuruinen.

Huomaathan, että taloyhtiön sinulta perimää rahastoitavaa pääomavastiketta, ei hyväksytä vähennyskelpoiseksi kuluksi vuokratuloistasi.

Verojuristivastaus on julkaistu Taloustaidossa 22.3.2021.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Onko rahoitusvastike vähennyskelpoinen verotuksessa?

Ostimme uuden rivitaloasunnon vuoden 2016 lopussa. Asunto on ollut poikamme käytössä, ja hän maksaa siitä vuokraa 450 euroa kuukaudessa. Meille kerrottiin, ettei meidän kannata maksaa taloyhtiön lainaa kertasuorituksena vaan kuukausittain rahoitusvastikkeena, jonka sitten saamme vähennykseksi...

Lue lisää

Ovatko sijoitusasunnon lainan korot vähennyskelpoisia?

Hankin sijoitusasunnon. Kysymyksessä on ns. RS-kohde, jonka kauppahinnasta maksettiin huhtikuussa osa ja vuoden 2017 huhtikuussa loput, kun talo valmistuu. Olen ottanut asuntoa varten lainaa pankista. Ovatko lainan korot vähennyskelpoisia vuoden 2016 verotuksessa, vaikka vuokratuloja asunnosta...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki