Vuokratulot 20.5.2021

Sijoitusasunnon keittiössä remontti – milloin vähennän kulut?

Minulla on sijoitusasunto, josta vuokralainen muutti pois tammikuun lopussa. Asunto oli tyhjillään helmikuusta lähtien kolme kuukautta putkiremontin takia.

Teetin putkiremontin yhteydessä keittiöremontin, jossa vaihdoin kaapiston ja maalautin seinät.

Vuokrasin asunnon uudestaan toukokuun alussa. Missä vaiheessa vähennän keittiöremontin kulut verotuksessa? Voiko kulut vähentää vuoden 2021 vuokratuloista?

Verojuristi Juuso Loikkanen vastaa: 

Menosi ovat vähennyskelpoisia vuoden 2021 vuokratuloista.

Korjausmenojen vähentämiseen vuokratuloista vaikuttaa se, onko kyse vuosikorjauksesta vai perusparannuksesta. Oman työn osuus ei ole vähennyskelpoista missään tilanteessa.

Vuosikorjausmenot vähennetään vuokratulosta sinä vuonna, jona ne on maksettu. Vuosikorjausmenoista on kyse silloin, kun rakennus tai huoneisto saatetaan alkuperäistä vastaavaan kuntoon. Vuosikorjauksesta on kyse muun muassa, kun lattiamateriaali vaihdetaan vastaavan tasoiseen lattiamateriaaliin, seinät maalataan tai tapetoidaan, keittiön kaapit uusitaan ja ikkunat tai ovet uusitaan.

Menot ovat lähtökohtaisesti vähennyskelpoisia myös siltä ajalta kuin asunto on tyhjillään esimerkiksi vuokralaisen vaihtuessa tai remontin ajan, kunhan asunto on vuokraustoiminnan käytössä.

Asunnon käytön vuokraustoiminnassa osoitat esimerkiksi vuokrausilmoituksilla tai välityssopimuksilla.

Verojuristivastaus on julkaistu Taloustaidossa 14.5.2021.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Onko kylpyhuoneremontti vuosikorjausta vai perusparannusta?

Omistamassani sijoitusasunnossa tehdään kylpyhuoneremontti. Asunto on vuokralla. Kylpyhuone remontoidaan vastamaan tämän päivän normaalia uudiskohteen tasoa. Asunnossa uusitaan vesieristykset ja laatoitukset, lattiaan tulee lattialämmitys, amme poistetaan, suihkun puoli rajataan suihkuseinällä,...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 35 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!