Vuokratulot 30.3.2023

Miltä ajalta sijoitusasunnon hoitovastikkeen saa vähentää vuokratuloista?

Maksan sijoitusasunnostani hoitovastiketta. Miltä ajalta hoitovastikkeen saa vähentää sijoitusasunnon vuokratuloista? Saako vähennyksen vain siltä ajalta, jonka huoneisto on vuokrattuna?

Vai saako vähennyksen kenties koko vuodelta, vaikka asunto olisi esimerkiksi vuokralaisen vaihtuessa ollut osan vuodesta tyhjänä?

Verojuristi Merja-Liisa Huolman-Lakari vastaa:

Hoitovastikkeen voi vähentää sijoitusasunnon vuokratulosta vuokrausajalta. Jos asunto vuokralaisen vaihtuessa on tilapäisesti tyhjillään, myös tuolta ajalta maksettavan hoitovastikkeen voi vähentää vuokratulosta. Tällöin on hyvä vaatimuksensa tueksi esittää näyttöä esimerkiksi, lehti-ilmoituksia siitä, että asuntoa on yritetty vuokrata.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Mitä remonttikuluja vuokratulosta voi vähentää?

Teetin omistamassani sijoitusyksiössä remontin vuoden 2016 alussa vuokralaisen vaihtuessa. Käytin suunnittelijaa apuna remontin suunnittelussa ennen remontin alkamista. Voinko vähentää suunnittelijan palkkion vuokratulosta? Lattiamateriaalina oli muovimatto ja se vaihdettiin vinyylikorkkiin,...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!