Vuokratulot 8.6.2023

Saanko vähentää sijoitusasuntoni siivouskulut?

Olen vuokrannut asuntoa. Ennen vuokralaisen vaihtumista teetin siivousalan yrityksellä asunnon siivouksen ja pesetin ikkunat. Voiko nämä kulut vähentää vuokratulojen verotuksessa?

Verojuristi Juha Salmikivi vastaa:

Kyllä voi. Vuokrauskäytössä olevan asunnon siivouspalvelun ostamisesta aiheutuneet kulut saa vähentää asuntoon kohdistuvina vuokraustoiminnan menoina, koska asuntosi on tulonhankkimiskäytössä. 

Menot, kuten vuokratun asunnon siivouskulut, ovat lähtökohtaisesti vähennyskelpoisia myös siltä ajalta kuin asunto on tyhjillään esimerkiksi vuokralaisen vaihtuessa tai remontin aikana.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Voinko myydä asuntoni verovapaasti?

Ostin itselleni asunnon ja olen nyt asunut huoneistossa itse hiukan yli kaksi vuotta. Harkitsen muuttoa miesystäväni luo, joten mietin laittaisinko asunnon vuokralle. Jos laitan asunnon vuokralle, niin voinko silti myydä asunnon verovapaasti? Vai tuleeko minun vuokrauksen jälkeen asua siinä vielä...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki