Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

Palkansaajan tulot 14.10.2021

Mitä verotietoja minusta julkaistaan marraskuussa?

Tuloverotuksen tiedot verovuodelta 2020 julkaistaan marraskuussa. Mitä tietoja minusta julkaistaan henkilöverotuksen julkisissa tiedoissa? Voinko kieltää niiden julkistamisen?

Verojuristi Georg Rosbäck vastaa: 

Julkisia tietoja ovat nimi, syntymävuosi, maakunta, valtion verotuksessa verotettava ansiotulo ja pääomatulo sekä kunnallisverotuksessa verotettava tulo. Verohallinto julkaisee myös maksuunpantujen verojen ja maksujen yhteismäärät sekä ennakoiden yhteismäärät. 

Lisäksi julkaistaan veronkannossa maksettava tai palautettava määrä eli jäännösvero tai veronpalautus. 

Et voi kieltää tietojen julkistamista, koska tuloverotuksen julkiset tiedot on säädetty laissa julkisiksi. Tietojasi haluava voi pyytää niitä puhelimitse tai katsella asiakaspäätteiltä lähes kaikissa Verohallinnon toimipaikoissa. 

Sinun ja muiden verovelvollisten tietoja voi hakea maakunnan, henkilön nimen ja syntymävuoden perusteella. Tiedot eivät ole nähtävillä Verohallinnon verkkosivuilla (vero.fi).

Osa julkisista verotustiedoista luovutetaan medialle. Jos yhteenlasketut ansio- ja pääomatulosi ovat vähintään 100 000 euroa, voit pyytää Verohallintoa jättämään tietosi pois tiedotusvälineille luovutettavasta aineistosta.

Verovuotta 2020 koskeva vastustamispyyntö olisi kannattanut toimittaa Verohallinnolle viimeistään 1.10.2021 sen varmistamiseksi, että pyyntö ehditään käsitellä ennen tietojen luovuttamista medialle. 

Jos yhteenlasketut tulosi ovat alle 100 000 euroa, sinun ei tarvitse tehdä vastustamispyyntöä, koska tietosi eivät muutenkaan sisälly tiedotusvälineille sähköisesti luovutettavaan aineistoon. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Lisää aiheesta

Palkansaajan tulot 20.12.2019

Puhelinetu 2020

Työnantajan palkansaajan kotiin kustantamasta puhelimesta muodostuvan puhelinedun raha-arvo on 20 euroa kuukaudessa . Edun arvo kattaa puheluista aiheutuneet kustannukset. Työnantajan palkansaajalle kustantaman matkapuhelimen luontoisetuarvo on 20 euroa kuukaudessa . Edun arvo kattaa...

Lue koko juttu

Palkansaajan tulot 20.12.2019

Täysihoitoetu 2020

Asunnon, ravinnon, valon ja lämmön sisältävän edun arvo on 530 € kuukaudessa yhdessä huoneessa sekä 508 € kuukaudessa yhteishuoneessa. Hotellissa tai sitä vastaavassa muussa majoitustilassa järjestetty täysihoito arvostetaan käypään arvoonsa. Merimiespalveluksessa olevan henkilön merimiehenä...

Lue koko juttu

Palkansaajan tulot 10.3.2022

Työnantaja maksaa sähköauton latauskulut – onko etu veronalaista tuloa?

Minulla on vapaana autoetuna saatu sähköauto, jota lataan kotona. Onko etu minulle veronalaista tuloa, jos työnantajani maksaa minulle auton lataamisesta kotona aiheutuvat sähkökulut?

Lue koko juttu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki