Palkka ja palkitseminen 23.6.2022

Autohallipaikka käytössä myös vapaa-ajalla – onko etu verovapaa?

Työnantajani on järjestänyt minulle autohallipaikan työpaikan läheisyydestä. Käytän autopaikkaa myös iltaisin ja viikonloppuisin vapaa-ajallani. Syntyykö minulle autopaikasta veronalainen etu?

Verojuristi Maisa Katisko vastaa:

Työnantajan järjestämästä työpäivän aikana käytettävissä olevasta ja työpaikan läheisyydessä sijaitsevasta autopaikasta ei synny veronalaista etua. Etu on verovapaa myös silloin, kun käytät autopaikkaa myös vapaa-ajallasi. Tämän edellytyksenä on se, ettei työnantajallesi tule vapaa-ajan käytöstä lisäkuluja.

Veronalaista etua ei synny, jos työnantaja on esimerkiksi hankkinut sinulle paikan autohallista ja maksaa autopaikasta kuukausimaksua, joka on aina sama autopaikan käytön määrästä riippumatta. Jos sen sijaan työnantajallesi aiheutuu lisäkuluja autopaikan ilta- ja viikonloppukäytöstä, lisäkulu on sinulle veronalainen etu.

Verojuristivastaus on julkaistu Taloustaidossa 7.6.2022.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki