Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

Yrittäjän tulojen verotus 9.4.2020

Arvioin yritykseni tulot liian suuriksi – voinko hakea muutosta ennakkoveroihini?

Olen arvioinut yritykseni verotettavan tulon aivan liian yläkanttiin tälle vuodelle. En pysty maksamaan niin suuria ennakkoveroja. Mitä voin tehdä?

Verojuristi Merja-Liisa Huolman-Lakari vastaa: 

Voit hakea ennakkoverojen alentamista Omaverossa. Tässä koronatilanteessa voit poikkeuksellisesti hakea ennakkoverojen alentamista ilmoituksesi mukaan ilman välitilinpäätöstä tai muuta kirjallista selvitystä. Voit myös hakea muutosta ennakkoveron eräkuukausiin.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Lisää aiheesta

Yrittäjän tulojen verotus 19.4.2018

Voinko vähentää svop-sijoitukseni tappion muista pääomatuloistani?

Olen tehnyt viime vuonna (2017) omistamaani osakeyhtiöön oman pääoman ehtoisen svop-sijoituksen. Nyt kyseinen yhtiö on konkurssissa. En saa svop-sijoitustani takaisin, vaan menetän rahat. Yhtiö on niin velkainen, etten tule saamaan osakkeilleni minkäänlaista jako-osuutta. Voinko vähentää kyseis...

Lue koko juttu

Yrittäjän tulojen verotus 22.8.2017

Toiminimiyrittäjä näin sinua verotetaan

Liikkeen- tai ammatinharjoittajan yritystulo jaetaan verotuksessa pääomatulo- ja ansiotulo-osuuteen. Jako perustuu nettovarallisuuteen.

Yritysjäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi

Yrittäjän tulojen verotus 14.10.2022

Osakeyhtiö aiotaan purkaa – maksanko veroa purkautumisen jälkeen yhtiöstä saatavista varoista?

Sain perinnönjaossa noteeraamattoman osakeyhtiön osakkeita. Osakeyhtiöllä ei ole enää toimintaa ja se on tarkoitus purkaa. Verotetaanko minua vielä yhtiön purkamisen jälkeen yhtiöstä saatavista varoista?

Jäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi

Sinua saattaisi kiinnostaa

Omistusmuutokset

Osakeyhtiön omistajanvaihdosten toteuttamiseen on useita eri tapoja. Samassa yhteydessä on hyvä miettiä sitä, halutaanko yhtiöön lisää uutta pääomaa, pidetäänkö se ennallaan vai halutaanko yhtiön pääomia hyödyntää omistajanvaihdoksen toteuttamisessa.

Lue lisää

Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki