Arvonlisäverotus ja valmisteverotus 1.10.2015

Voiko pakettiauton myydä arvonlisäverotta?

Arvonlisäverollista toimintaa harjoittava osakeyhtiö myy käytetyn pakettiauton. Pakettiautoa on käytetty vain yhtiön arvonlisäverollisessa liiketoiminnassa. 

Pakettiauto on aikanaan ostettu käytettynä yksityishenkilöltä, eikä sen hankintahinnasta saatu siksi vähennystä arvonlisäverotuksessa. Auto myydään yksityishenkilölle yksityiskäyttöön.

Voiko pakettiauton myydä ilman arvonlisäveroa, koska hankintavaiheessa ei vähennetty arvonlisäveroa eikä ostajakaan harjoita arvonlisäverollista toimintaa?

Verojuristi Harri Rajala vastaa:

Kyseisen pakettiauton myynti on arvonlisäverollinen myynti. Syy on se, että myyjä on käyttänyt autoa arvonlisäverollisessa liiketoiminnassaan. Merkitystä ei tässä tapauksessa ole sillä, onko ostovaiheessa tehty arvonlisäverotuksessa vähennys tai ei. Myöskään sillä ei ole merkitystä, harjoittaako ostaja arvonlisäverollista toimintaa vai ei. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Pitääkö autosta maksaa arvonlisäveroa?

Minulla on toiminimi, jonka kirjanpidossa on henkilöauto. Autoa on käytetty pääosin elinkeinotoiminnassa, mutta osittain myös yksityisajoihin. Autosta ei ole tehty arvonlisäverovähennystä, koska sillä on ajettu myös yksityisajoja. Pitääkö minun maksaa arvonlisäveroa myös tästä autosta, kun lopeta...

Lue lisää

Onko pakettiauton myynti arvonlisäverollista vai ei?

Yritys myy pakettiauton. Pakettiauto on ollut osittain arvonlisäverovähennykseen oikeuttavassa käytössä ja osittain yksityiskäytössä. Arvonlisäverovähennykset on tehty siltä osin kuin pakettiauton on elinkeinotoiminnan käytössä. Nyt myymme pakettiauton. Onko myynti arvonlisäverollista vai ei?...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!