Arvonlisäverotus ja valmisteverotus 17.1.2019

Onko kattoremontin arvonlisävero vähennyskelpoinen verotuksessa?

Perikunta omistaa maa-ja metsätilan, jossa on omakotitalo. Tila on arvonlisäverovelvollinen metsätaloudesta. Talon katto on tullut elinkaarensa päähän, ja se on tarkoitus uusia. 

Talo on ollut vuokrattuna, mutta remontin vuoksi talossa ei ole tällä hetkellä vuokralaista. Onko mahdollista vähentää remontin arvonlisävero? On todennäköistä, että talo vuokrataan remontin jälkeen.

Verojuristi Merja-Liisa Huolman-Lakari vastaa:

Remontin arvonlisävero ei ole tässä tapauksessa ole vähennyskelpoinen arvonlisäverotuksessa. Asumiseen käytetty omakotitalo ei liity arvonlisäverolliseen alkutuotantoon, jota maa- ja metsätalouden harjoittaminen on.

Koska remontin arvonlisävero ei ole vähennyskelpoinen arvonlisäverotuksessa, perikunta voi vähentää remontin kulut arvonlisäveroineen tuloverotuksessa. Vuosikorjaukseksi katsottava katon korjaus saadaan vähentää, jos talo on ollut ennen remonttia vuokralla ja se annetaan remontin jälkeen vuokralle. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!