Eri yritysmuotojen verotus 18.5.2017

Onko auto siirrettävä pois toiminimen varoista?

Minulla on toiminimi ja henkilöautoni on kuulunut toiminimen varallisuuteen jo useamman vuoden ajan. Olen siis ajanut autolla pääasiassa elinkeinotoiminnan ajoja.

Minulle tulee tänä vuonna poikkeuksellisen vähän elinkeinotoiminnan ajoja, ja niiden suhde omiin henkilökohtaisiin matkoihini verrattuna on alle 50 prosenttia. Pitääkö auto siirtää nyt pois elinkeinotoiminnan varoista?

Verojuristi Hanna Silander vastaa: 

Ei tarvitse. Mikäli auto on kuulunut elinkeinotoiminnan varoihin ja elinkeinotoiminnan ajojen määrän vähentyminen alle puoleen on tilapäistä, voidaan auton katsoa säilyttävän luonteensa elinkeinotoimintaan kuuluvana varallisuutena eikä sitä tarvitse silloin yksittäisen poikkeuksellisen vuoden takia siirtää yksityisvarallisuuteen.

Jos yksityistalouden ajot olisivat pysyvästi yli puolet autolla ajetuista ajoista, tulee auto kirjata pois elinkeinotoiminnan varoista.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Auto yrityksen varoissa

Yrityksen toimialasta riippuen auton käyttäminen liiketoiminnassa voi olla välttämätöntä. Yritysmuoto vaikuttaa kuitenkin siihen, miten autoa käsitellään yrityksen varoissa nettovarallisuutta laskettaessa. Yrityksen nettovarallisuudella on merkitystä esimerkiksi liikkeen- ja ammatinharjoittajilla...

Yritysjäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi
Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki