Tulojen verotus 24.5.2018

Ovatko yrityssaneerauksessa leikatut velat verollista vai verotonta tuloa?

Toiminimi on yrityssaneerauksessa. Ovatko yrityssaneerauksessa leikatut osuudet veloista verollista vai verotonta tuloa saneerauksessa olevalle liikkeenharjoittajalle eli toiminimelle?

Verojuristi Harri Rajala vastaa:

Saneerausmenettelyssä velallisen velan anteeksiannosta saama etu on lähtökohtaisesti verovapaa toiminimelle, jos saneerausmenettely on aloitettu maksukyvyttömyyden tai uhkaavan maksukyvyttömyyden vuoksi. Verovapaan edun arvo ei kuitenkaan voi olla suurempi kuin se määrä, jolla vältetään velallisen toiminnan loppuminen.

Jos saneerausmenettely on aloitettu osapuolten yhteisestä hakemuksesta, joudutaan tutkimaan tapauskohtaisesti, syntyykö velalliselle veronalaista tuloa. Poikkeusasemassa voivat olla esimerkiksi velallisen ja velkojan väliset intressiyhteystilanteet.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Millä hinnalla koneet siirtyvät yksityiskäyttööni?

Minulla on toiminimi, jonka toiminnan lopetan tänä vuonna. Toiminimen käytössä on ollut koneita, jotka todennäköisesti otan omaan harrastuskäyttööni jatkossa. Muuta varallisuutta toiminimellä ei ole. Syntyykö minulle tai toiminimelle veroseuraamuksia siitä, että toiminimi luopuu koneista?

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki