Tulojen verotus 15.3.2018

Vaikuttaako arvonlisäveron alarajahuojennus elinkeinotulon verotukseen?

Minulla on toiminimi, jonka liikevaihto näyttää nyt jäävän niin pieneksi, että olen oikeutettu alarajahuojennukseen arvonlisäverotuksessa. Vaikuttaako alarajahuojennus jotenkin elinkeinotuloni verotukseen?

Verojuristi Harri Rajala vastaa:

Arvonlisäverovelvollisuuden alarajaan liittyvää huojennusta ei ole erikseen säädetty verovapaaksi tuloksi, joten se on elinkeinotulon verotuksessa veronalaista tuloa.

Mikäli huojennusta ei ole kirjattu tuloksi kirjanpidossa, huojennus tuloutetaan veroilmoituksella.

Jos sinua verotetaan suoriteperusteisesti, huojennus on sen tilikauden tuloa, jonka aikana oikeus huojennukseen on syntynyt. Jos sinua verotetaan maksuperusteisesti, huojennus on tuloa sinä vuonna, kun Verohallinto maksaa huojennuksen sinulle palautuksena.

Mikäli vähennät itse ilmoituksellasi huojennuksen määrän kyseiseltä verokaudelta maksettavaksi tulevasta arvonlisäverosta, huojennus on sen verovuoden tuloa, jonka aikana kyseisellä arvonlisäveroilmoituksella ilmoitettu vero olisi erääntynyt maksettavaksi.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki