Yrityksen verovähennykset 6.10.2016

Milloin vähennän koulutuskulut?

Toimin ammatinharjoittajana ja pidän yhdenkertaista, maksuperusteista kirjanpitoa. Aion osallistua ulkomailla pidettävään ammattitaitoa ylläpitävään koulutukseen.

Koulutustilaisuus järjestetään koulutusristeilyllä, joka alkaa ennen vuodenvaihdetta ja loppuu seuraavan vuoden puolella. Kumman vuoden verotuksessa tämän koulutusmatkan kulut voi vähentää vai voiko kulut vähentää tälle ja ensi vuodelle osuvien koulutuspäivien lukumäärän suhteessa kahden eri vuoden kuluna?

Verojuristi Kati Malinen vastaa:

Voit vähentää kulut maksuvuoden verotuksessa.

Elinkeinotoiminnassa meno on lähtökohtaisesti sen verovuoden kulua, jonka aikana sen suorittamisvelvollisuus on syntynyt. Yhdenkertaista kirjanpitoa pitävä ammatinharjoittaja vähentää kuitenkin menon sen vuoden kuluna, jona maksu on tapahtunut, pois lukien vaihto- ja käyttöomaisuuden muut kuin vähäiset hankintamenot. Merkitystä ei siis tapauksessasi ole sillä, milloin matka on tehty vaan sillä, kumpana verovuonna koulutustilaisuutta koskeva lasku on maksettu.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Yrityksen menojen vähentäminen

Yrityksen verotuksessa kaikki tulon hankkimisesta tai säilyttämisestä johtuneet menot ovat lähtökohtaisesti vähennyskelpoisia, mutta joidenkin tulonhankkimiseen liittyvien menojen vähennyskelpoisuutta on rajoitettu.

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!