Yrityksen verovähennykset 27.10.2016

Miten liikkeen- ja ammatinharjoittaja vähentää työterveyshuollon kulut?

Olen liikkeen- ja ammatinharjoittaja. Voinko vähentää itselleni järjestämästä työterveyshuollosta aiheutuneita kustannuksia?

Verojuristi Johnny Örnberg vastaa:

Kyllä, liikkeen- ja ammatinharjoittaja voi tietyillä edellytyksillä vähentää elinkeinotoiminnan menona myös itselleen järjestämästä työterveyshuollosta aiheutuneita kustannuksia.

Verohallinnon antaman ohjeen (5.4.2018 diaarinumero A239/200/2017) mukaan verotuksessa vähennyskelpoisia ovat sellaiset kustannukset, jotka kuuluvat Kelan korvaamaan työterveyshuoltoon.

Edellytyksenä vähennyksen myöntämiselle on, että yrittäjä on laatinut työterveyshuollon toimintasuunnitelman ja hänellä on sopimus työterveyshuollon palveluntarjoajan kanssa. Verotuksessa voidaan vähentää se osuus työterveyshuollon kustannuksista, joka ylittää Kelan maksaman työterveyshuollon korvauksen.

Verohallinnon ohjeen mukaan vähentämisen edellytyksenä on, että kustannukset ovat kohtuullisia yrittäjän työpanokseen nähden. Lisäksi edellytetään, että yrittäjä tosiasiassa työskentelee yrityksessä ja että vastaavat palvelut ovat tarjolla myös muille yrityksen työntekijöille, jos yrityksessä on muita työntekijöitä.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki