Useimpien veronpalautukset pankkitileillä elokuussa

04.03.2019  |  Uutiset

Veronpalautukset maksetaan heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana. Suurin osa henkilöistä saa veronpalautuksensa 6.8.2019. Jäännösveron ensimmäinen eräpäivä on useimmilla 1.8.2019, Verohallinto kertoo.

Veronpalautuksen maksupäivään ja jäänösveron eräpäivään vaikuttavat esimerkiksi oman verotuksesi päättymispäivä, veroilmoitukseen tekemäsi muutokset tai muutokset, jotka puolisosi on tehnyt omaan veroilmoitukseensa.

Oman veronpalautuksesi maksupäivän tai jäännösveron eräpäivän näet Omaverosta ja verotuspäätöksestä.

Suurin osa henkilöistä saa verotuspäätöksen vuodelta 2018 kevään 2019 aikana Omaveroon ja postitse. Jos olet ottanut käyttöön sähköisen viranomaisasioinnin suomi.fi:ssä, saat verotuspäätöksen vain Omaveroon.

Jos verotukseen tulee muutoksia, veronpalautuksen määrä ja maksupäivät voivat muuttua. Veronpalautuksen maksaminen voi viivästyä myös siksi, ettei oikea tilinumerosi ole Verohallinnon tiedossa. Veronpalautustasi on voitu käyttää myös erääntyneiden verojen maksuksi.

Mikäli verotuksesi muuttuu, myös jäännösveroon voi tulla muutoksia. Verohallinto lähettää sinulle myöhemmin uuden verotuspäätöksen maksutietoineen.

Moni maksaa jäännösveron  elokuun alussa

Jäännösveron eräpäivät ovat heinäkuun ja helmikuun välisenä aikana. Jäännösveron ensimmäinen eräpäivä on aikaisintaan kuukauden kuluttua verotuksen päättymispäivästä. Suurimmalla osalla jäännösveron ensimmäinen eräpäivä on 1.8.2019.

Jos jäännösverosi on 170 euroa tai enemmän, summa jaetaan kahteen maksuerään. Toisen erän eräpäivä on 2 kuukauden kuluttua ensimmäisen erän eräpäivästä.

Vuodesta 2019 eteenpäin verotus päättyy eri asiakkailla eri aikaan. Päättymispäivä näkyy verotuspäätöksestä. Päättymispäivä vaikuttaa siihen, milloin veronpalautus maksetaan tai milloin jäännösveron eli mätkyjen eräpäivä on.

Minna Petäinen

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.