Veronpalautuksia tulossa elokuussa 900 miljoonaa euroa

08.07.2020  |  Uutiset

Peräti 1,9 miljoonaa henkilöä saa veronpalautusta 4. elokuuta.  Veronpalautus maksetaan ensisijaisesti pankkitilille, joten tarkista, että Verohallinnolla on tiedossa oikea tilinumero. Palautuksia maksetaan tuolloin noin 900 miljoonaa euroa.

Päivä, jolloin veronpalautus maksetaan, on asiakaskohtainen ja riippuu verotuksesi valmistumisen ajankohdasta. Viimeiset veronpalautukset maksetaan joulukuussa. Ammatin- ja liikkeenharjoittajille veronpalautuksia maksettiin 4. heinäkuuta.

Oman veronpalautuspäiväsi sekä veronpalautuksen määrän näet verotuspäätöksestä ja Omaverosta.

Jos esimerkiksi ilmoitit itse tai puolisosi ilmoitti matkakuluja tai kotitalousvähennystä, saat uuden verotuspäätöksen, jolloin veronpalautuksen maksupäivä ja summa saattavat muuttua. Omaverosta voit tarkistaa, onko veroilmoituksesi yhä käsittelyssä vai onko sinulle jo muodostettu uusi verotuspäätös. 

Veronpalautukset maksetaan ensisijaisesti pankkitilillesi, joten tarkista, että Verohallinnolla on tiedossa oikea tilinumero. Jos tilinumero on muuttunut tai tilinumeroa ei vielä ole ilmoitettu, se kannattaa ilmoittaa Omaverossa. Jos saat veronpalautusta 4. elokuuta, tilinumero pitää ilmoittaa Omaverossa viimeistään 27.7.

Tilinumero ei voi ilmoittaapuhelimitse.

Lisätietoa: Milloin tulinumero pitää viimeistään ilmoittaa?

Jos tilinumero jää ilmoittamatta, Verohallinto maksaa mahdollisen veronpalautuksen maksuosoituksena eli rahalähetyksenä OP:n välityksellä. Osuuspankit perivät maksuosoituksen lunastamisesta palveluhinnastonsa mukaisen maksun. Koska lunastus on maksullinen, Verohallinto ei maksa alle 15 euron palautusta maksuosoituksena, ellei sitä erikseen pyydä.

Saat OP:sta ilmoituksen maksuosoituksesta siihen osoitteeseen, joka on Verohallinnon tiedossa. Osoitteen on oltava Suomessa, jotta maksuosoituksen voi saada. Kun olet saanut ilmoituksen, voit lunastaa veronpalautuksen tilisiirtona mistä tahansa OP-ryhmän Osuuspankin konttorista tai käteisellä niistä konttoreista, jotka tarjoavat kassapalveluita.

Maksuosoitus pitää lunastaa 28 päivän kuluessa. Tarkemmat ohjeet ovat pankin lähettämässä ilmoituksessa. Ilmoitus on hyvä olla mukana, kun lunastat veronpalautuksesi.

Jos et lunasta maksuosoitusta 28 päivän kuluessa, raha palautuu takaisin Verohallintoon. Saat sen jälkeen postitse tilinumerotiedustelun. Kun olet ilmoittanut tilinumerosi Omaverossa, saat palautuksen tilillesi noin viikon kuluessa.

Erääntyneet verot, velat ja veronpalautus

Ennen kuin veronpalautukset maksetaan sinulle, Verohallinto tarkistaa, ettei sinulla ole erääntyneitä veroja tai velkaa ulosotossa.

Jos hoitamattomia velvoitteita löytyy, veronpalautuksiasi käytetään ensiksi niihin ja mahdollisesti jäljelle jäävä osuus maksetaan sinulle veronpalautuspäivänäsi. Saat tiedon veronpalautustesi käytöstä erääntyneisiin veroihin seuraavan kuukauden alussa yhteenvedolla.

Lisätietoa: Veronpalautusten käyttäminen verojen maksuksi

Minna Petäinen

Tulosta

Oikeasti hyödyllistä tietoa arjen talousasioista

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.