Asunnon myynti 28.7.2016

Maksammeko asuntokaupasta luovutusvoittoveroa?

Olemme myyneet asunto-osakkeen Helsingistä 15.1.2016. Ostimme asunnon ja muutimme siihen asumaan elokuussa 2006, ja se oli vakituinen asuntomme syyskuuhun 2008 asti. Tämän jälkeen muutimme perheeni kanssa Mikkeliin, mutta työskentelin Helsingissä ja asuin viikoittain tammikuussa myydyssä asunnossa. Tarvitseeko asunnosta maksaa luovutusvoittoveroa?

Verojuristi Linda Arveli vastaa:

Ei tarvitse. Koska olette asuneet asunnossa yhtäjaksoisesti omistusaikananne kaksi vuotta, asunnon myynti on verovapaata jo tällä perusteella. Asunnossa ei tarvitse asua vakituisesti juuri ennen myyntiä, riittävää on että kaksi vuotta yhtäjaksoista asumista on täyttynyt jossakin vaiheessa omistusaikaa.

Oman asunnon verovapauden edellytykset voivat täyttyä myös tilanteessa, jossa toisella puolisolla on vakituinen työpaikka ja asunto eri paikkakunnalla kuin missä hänellä on perheensä kanssa yhteinen koti. Myös tällä perusteella asunnon myynti teidän tilanteessa olisi lähtökohtaisesti verovapaa.  

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Myyn asunnon Ruotsissa – onko myyntivoitto verovapaa?

Asun Suomessa ja myyn Ruotsissa sijaitsevan asuntoni. Asuin aikoinaan tuossa Ruotsissa omistamassani asunnossa vakituisesti ja yhtäjaksoisesti omistusaikanani yli kaksi vuotta. Suomessa asunnon myynnistä ei tarvitse maksaa myyntivoittoveroa, jos on asunut asunnossa yli kaksi vuotta. Koskeeko tä...

Lue lisää

Vanhusten asunto myydään – vaikuttaako tämä asumisaikaan?

Vanhukset joutuvat hoivakotiin, ja heidän asuntonsa myydään. Menettävätkö vanhukset tässä tilanteessa asunnon myyntivoittoverovapauden? Katsotaanko, että heidän asumisaikansa katkeaa tämän takia? Onko tässä jokin aikaraja? Verojuristi Merja-Liisa Huolman-Lakarivastaa: Eivät menetä. Myyntivoitto ...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki