Asunnon myynti 7.1.2016

Voimmeko hyödyntää talokaupan tappion?

Olemme asuneet omistamassamme omakotitalossa vakituisesti 3 vuotta. Ostimme talon edullisesti, mutta käytimme remonttiin ja kaukolämpöliittymään lainarahaa noin 60 000 euroa. Nyt olemme myymässä asuntoa ja emme ehkä tule saamaan tätä kauppahintaan ja remonttiin käytettyä summaa talon myynnistä. Hyväksyykö verottaja myyntitappion osaksi myös remonttiin käytetyn summan? Olemme säilyttäneet kaikki kuitit remontista.

Verojuristi Linda Arveli vastaa:

Valitettavasti ette saa vahvistettua mahdollista talon myynnistä syntyvää luovutustappiota verotuksessanne. Vakituisen asunnon luovutuksesta syntynyt tappio ei ole vähennyskelpoinen, jos siitä saatu voitto olisi ollut verovapaa. 

Jos henkilö on omistanut asunnon vähintään kaksi vuotta ja käyttänyt sitä omistusaikanaan yhtäjaksoisesti vähintään kaksi vuotta omana tai perheen vakituisena asuntona, on asunnon myynnistä syntyvä luovutusvoitto verovapaata. 

Koska olette omistaneet ja asuneet omakotitalossa yhtäjaksoisesti yli kaksi vuotta, on myynnistä syntyvä luovutustappio vähennyskelvoton.  

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Miten vähennän kiinteistönvälittäjän palkkion?

Asuin vakituisesti rakentamassani omakotitalossa 35 vuotta. Muutin kerrostaloon vuonna 2014. Laitoin talon vuokralle, koska asuntokauppa kävi tuolloin nihkeästi. Asunto oli vuokralla kevääseen 2016 asti, ja sain sen vihdoin myytyä kesällä 2016. Voinko vähentää vuokratulosta myynnistä aiheutuneen...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!