Myyntivoitot ja -tappiot 2.5.2019

Myyn omakotitalon – miten myyntivoittoani verotetaan?

Verotoimistossa kerrottiin, että omakotitalon mahdollisen myyntivoiton saa verottomana, jos on asunut talossa kaksi vuotta. Onko asia tosiaankin näin? Itse en tähän usko, mutta verovirkailija vakuutti, että näin myyntivoittoa verotetaan. 

Olemme omistaneet omakotitalomme 23 vuotta ja olemme asuneet siinä vakituisesti ja yhtäjaksoisesti 15 vuotta. Nyt muutamme toiselle paikkakunnalle ja myymme talon vasta joskus myöhemmin.

Verojuristi Hanna Silander vastaa:

Kyllä asia on näin nykyisten sääntöjen mukaan. Oman asunnon verovapaan myynnin edellytys on, että on käyttänyt asuntoa omistusaikanaan yhtäjaksoisesti kahden vuoden ajan omana tai perheensä vakituisena asuntona.

Verovapaus ei edellytä, että asunnossa asutaan kaksi vuotta vakituisesti juuri ennen myyntiä. Riittää kun edellytykset ovat jossain vaiheessa omistusaikana täyttyneet.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Onko kiinteistön myynti verovapaa?

Asuimme omistamassamme kiinteistössä yhtäjaksoisesti 15 vuotta. Kiinteistön pinta-ala on alle hehtaarin. Kaksi vuotta sitten ostimme kerrostaloasunnon vakituiseksi asunnoksi eri kunnasta. Olemme ilmoittaneet verottajalle, että kiinteistö on muussa kuin vakituisessa asumiskäytössä ja että sitä on...

Lue lisää

Voimmeko hyödyntää talokaupan tappion?

Olemme asuneet omistamassamme omakotitalossa vakituisesti 3 vuotta. Ostimme talon edullisesti, mutta käytimme remonttiin ja kaukolämpöliittymään lainarahaa noin 60 000 euroa. Nyt olemme myymässä asuntoa ja emme ehkä tule saamaan tätä kauppahintaan ja remonttiin käytettyä summaa talon myynnistä....

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki