Asunnon myynti 19.10.2017

Milloin voin myydä osaomistusasuntoni verovapaasti?

Omistan osaomistusasunnon, jota olen käyttänyt omana vakituisena asuntonani vuodesta 2014. Asunnosta 10 prosenttia on ostettu vuonna 2014, mutta loppu 90 prosenttia vasta vuonna 2017. Milloin voin myydä asunnon verovapaasti?

Verojuristi Hanna Silander vastaa:

Koko asunnon myynti on verovapaata vasta, kun kaksi vuotta on kulunut myös myöhemmin ostetun 90 prosentin osuuden omistusoikeuden siirtymisestä. Tämän ajan asuntoa on tullut edelleen käyttää omana tai perheen vakituisena asuntona.

Jos muuttaisit asunnosta jo nyt pois ja myisit asunnon, olisi 10 %:n osuuden myynti sinulle verovapaata ja 90 %:n osuudesta maksaisit luovutusvoittoveroa, jos tälle osuudelle syntyy luovutusvoittoa.  

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Meneekö osaomistusasuntoni kaupasta myyntivoittoveroa?

Olen ostamassa osaomistusasunnon loppuosuutta itselleni. Omistan nyt 10 prosenttia osakkeista. Kun olen ostanut loput 90 prosenttia osakkeista ja haluan myydä asunnon esimerkiksi ensi vuonna, onko minun maksettava myyntivoittoveroa? Olen asunut asunnossa vuodesta 2008. Verojuristi Kati Malinen...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki