Asunnon myynti 5.1.2017

Miten lasken lahjaksi saadun asunnon myyntivoiton?

Sain lahjaksi asunto-osakkeen vuonna 2014. Se arvostettiin lahjaverotuksessa 90 000 euroon. Asunto oli vuokrattuna koko omistusaikani. Nyt myin sen 109 000 eurolla. Asunnon velaton hinta oli 125 000 euroa. Mistä lasken myyntivoiton?

Verojuristi Merja-Liisa Huolman-Lakari vastaa:

Asunnon myyntihinta on 109 000 euroa. Myyntihinnasta vähennetään asunnon hankintahinta 90 000 euroa.

Hankintahinnan lisäksi voit vähentää myyntihinnasta voiton hankkimiseen liittyviä kuluja. Tällaisia kuluja ovat esimerkiksi välityspalkkio, kulut myynti-ilmoittelusta ja kulut isännöitsijäntodistuksen hankinnasta. Myös omaisuuden myyntikuntoon saattamiseen liittyvät korjausmenot voit vähentää voiton hankkimiseen liittyvinä menoina. 

Samoin voit lisätä rahastoidut vastikkeet hankintamenoon, ja vähentää ne luovutusvoitosta. Osakehuoneiston yhtiövastikkeet myyntiajalta ja myyntiä varten tehdyn korjauksen ajalta ovat voiton hankkimisesta aiheutuneita menoja siltä osin kuin niitä ei ole lisätty osakkeiden hankintamenoon tai vähennetty vuokratuloista. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Miten mökkikauppaa verotetaan?

Olen asunut nykyisessä vapaa-ajan asunnossani (kiinteistö) lapsuudessani vakituisesti 12 vuotta vuosina 1961-1973. Perin asunnon vuonna 1980 ja omistan sen yksin. Asunto on siitä lähtien ollut vapaa-ajan käytössä. Miten myyntihintaa verotetaan, jos myyn asunnon? Verojuristi Merja-Liisa Huolman-La...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 35 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!