Vuokratulot 22.9.2016

Kuka maksaa veron vuokratulosta?

Olen saanut 1/6-osan asunto-osakeyhtiön osakkeista testamentilla. Lisäkseni asunto-osakkeen omistajina on testamentintekijän leski sekä kaksi muuta testamentinsaajaa vastaavilla 1/6-osuuksilla. Leski on asunut asunnossa kuolemantapauksen jälkeen, mutta nyt hän on muuttamassa pois, ja olemme yhdessä ajatelleet vuokrata asunnon ulkopuoliselle. Miten huoneistosta saatu vuokratulo jaetaan asianomaisten kesken? 

Verojuristi Hanna Silander vastaa:

Mikäli testamentissa ei ole määrätty asunnon hallintaoikeutta jollekin toiselle taholle kuin teille testamentinsaajille, niin vuokratulo verotetaan teillä testamentinsaajilla ja leskellä omistustenne suhteissa, sinulla 1/6-osuus vuokratulosta. Jos hallintaoikeus on pidätetty jollekin toiselle taholle, verotetaan vuokratulot kokonaisuudessaan hallintaoikeuden haltijalla.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Miten vuokratuloja verotetaan?

Vuokratulo on korvausta esineen, tyypillisesti asunnon tai kiinteistön, käyttöoikeuden luovuttamisesta. Vuokratulo verotetaan yleensä tuloverolain mukaan pääomatulona, josta maksetaan veroa 30 prosenttia tai pääomatulojen 30 000 euroa ylittävältä osalta 34 prosenttia.

Lue lisää

Verotetaanko vuokratulo pääomatulona?

Ostimme alkuvuodesta asunto-osakkeen, jossa tyttäremme perheineen asuu. Tarkoituksena on, että hän ostaa sen meiltä, kunhan saa asuntokauppariitansa ensin hoidettua. Omistamme siis asunnon väliaikaisesti. Tytär maksaa meille vuokraa 850 euroa kuukaudessa ja asunnon vastikkeet ovat 614,75 euroa...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki