Vuokratulot 27.10.2016

Miten vähennän ikkunaremontin kulut?

Omistan kiinteistön, jossa asun itse ja vuokraan siitä osaa ulkopuoliselle. Talossa tehtiin ikkunaremontti, jossa vanhat ikkunat uusittiin. Osan remonttikustannuksista voin ilmeisesti vähentää vuokratulosta, mutta voinko saada remonttikustannuksista myös kotitalousvähennystä?

Verojuristi Hanna Silander vastaa:

Kyllä voit. Jos asunto on sekä omassa käytössä että vuokrattuna, asuntoon kohdistuvat remonttikustannukset pitää jakaa oman käytön osuuteen ja vuokrattuun osuuteen. 

Jaon voit tehdä esimerkiksi kiinteistön vuokratun osan ja omassa käytössä olevan osan pinta-alojen suhteessa silloin, kun remontti kohdistuu yhtä lailla sekä vuokrattuun että omassa käytössä olevaan osaan.

Omassa käytössä olevaan osaan kohdistuvista kuluista voit saada kotitalousvähennyksen edellytysten täyttyessä. Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta eivätkä materiaalikulut oikeuta vähennykseen.

Vuokrattuun osaan kohdistuvat kulut voit vaatia vähennettäväksi vuokratulosta. Ikkunoiden uusimisen on katsottu olevan vuosikorjausremonttia, joten voit vähentää vuokrattuun osaan kohdistuvat kulut vuokratulosta niiden maksuvuonna. Vuokratuloista voit vähentää sekä remonttikulujen työn osuuden että materiaalikustannuksia.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Miten vähennämme keittiö- ja pintaremontin kulut?

Olemme teettämässä omistamaani asuntoon keittiö- ja pintaremonttia. Emme asu asunnossa. Aiemmin siinä asui lapsemme, mutta nyt asunto on ollut tyhjillään. Asunto on tarkoitus vuokrata remontin jälkeen. Voinko saada remontista kotitalousvähennyksen tai vähennyksiä vuokratulosta?

Lue lisää

Saako Saksassa asuva kotitalousvähennyksen Suomessa?

Asun tällä hetkellä Saksassa ja olen siellä verovelvollinen, vaikka saankin palkkani suomalaiselta työnantajalta. Minulla on omistusasunto Suomessa ja aion teettää siellä remontin ja siivoustöitä. Asunto ei ole vuokrattuna vaan omassa käytössä kakkosasuntona.

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 35 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!