Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

Palkka ja palkitseminen 22.8.2019

Voiko palkkana olla pelkkä puhelinetu?

Voiko työstä saada palkaksi pelkän puhelinedun ilman varsinaista palkanmaksua? Onko joku minimisumma, joka pitää maksaa puhelinedun lisäksi? Entä ennakonpidätys? 

Verojuristi Merja-Liisa Huolman-Lakari vastaa: 

Palkkana voi olla pelkkä puhelinetu. Minimisummaa, joka pitäisi maksaa puhelinedun lisäksi, ei ole määritelty.  

Jos rahapalkkaa ei makseta, jää puhelinedusta maksettava vero perittäväksi lopullisen verotuksen yhteydessä jäännösverona. Mikäli myös rahapalkkaa maksetaan, siitä pidätetään normaalisti ennakonpidätys myös puhelinedun osalta.

Koska puhelinedun arvo, 20 euroa kuukaudessa, on alle työeläkevakuuttamisen alarajan, ei työnantajan eikä työntekijän tarvitse maksaa pelkästä puhelinedusta eläkevakuutusmaksua.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Lisää aiheesta

Palkka ja palkitseminen 20.3.2023

Henkilökuntaedut

Työntekijälle ei muodostu verotettavaa etua työnantajan järjestämistä tavanomaisista ja kohtuullisista koko henkilökunnan käytössä olevista henkilökuntaeduista. Verovapaiden henkilökuntaetujen tulee olla laadultaan tavanomaisia ja arvoltaan kohtuullisia.

Yritysjäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi

Palkka ja palkitseminen 25.2.2021

Voiko toiminimiyrittäjä järjestää itselleen polkupyöräedun?

Olen toiminimiyrittäjä ja haluaisin järjestää itselleni verottoman polkupyöräedun. Voinko tehdä näin?

Lue koko juttu

Palkka ja palkitseminen 23.6.2022

Autohallipaikka käytössä myös vapaa-ajalla – onko etu verovapaa?

Työnantajani on järjestänyt minulle autohallipaikan työpaikan läheisyydestä. Käytän autopaikkaa myös iltaisin ja viikonloppuisin vapaa-ajallani. Syntyykö minulle autopaikasta veronalainen etu?

Lue koko juttu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Verotusmenettely

Verotus perustuu siihen, että yritys on velvollinen oma-aloitteisesti ilmoittamaan Verohallinnolle tietoja, joiden perusteella Verohallinto valvoo verovelvoitteiden täyttämistä tai panee veroja maksuun. Verohallinnolla on laaja tiedonsaantioikeus, minkä takia tehdään monenlaisia veroilmoituksia.

Yritysjäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi

Yritys maksaa työkorvausta

Maksajan on toimitettava työkorvauksesta ennakonpidätys, jos suorituksen saajaa ei maksuhetkellä ole merkitty ennakkoperintärekisteriin. Työkorvaus on työstä, tehtävästä tai palveluksesta maksettava korvaus, joka ei ole palkkaa. Tilaajan on ilmoitettava rakennusurakoista tiedot Verohallinnolle.

Yritysjäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki