Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

Palkka ja palkitseminen 18.4.2019

Voiko yritys tarjota työntekijöilleen vapaan hammashoidon?

Koko henkilökuntaa koskevasta työterveyshuollosta on sovittu yksityisen palveluntuottajan kanssa. Olemme myös laatineet työterveyshuollosta kirjallisen terveydenhoito-ohjesäännön. Onko työntekijöille mahdollista tarjota myös hammashoitoa rajoituksetta?

Verojuristi Georg Rosbäck 

Yritys voi järjestää myös hammashoidon, mutta se ei voi olla täysin avointa euromäärältään. 

Työnantajan järjestämän työterveyshuollon ja henkilökuntaetujen verovapauden edellytyksenä muutoinkin on, että etu on sekä laadultaan että arvoltaan tavanomainen ja kohtuullinen. 

Jotta työntekijöiden hammashoitoetu pysyisi kohtuullisena, voi sille asettaa jonkin euromääräisen katon esimerkiksi noin 1 000 euroa vuodessa, jos työterveyshuolto pitää sisällään muutakin kuin hammashoitoa. 

Verohallinnon uusimman ohjeistuksen mukaan kohtuullisina kustannuksina työntekijää kohden voidaan pitää yksittäisestä hoitotapahtumasta noin 3 000 euroa vuodessa. Loppupeleissä kysymys on kuitenkin siitä, mitkä ovat työnantajan kokonaiskustannukset vuodessa työntekijää kohden. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Vakuutussäästäminen

Sijoittamiseen käytettäviä vakuutusmuotoja ovat lähinnä vapaaehtoinen eläkevakuutus ja säästöhenkivakuutus. Molemmissa on kyse siitä, että vakuutuksen ottaja maksaa vakuutusmaksuja vakuutusyhtiölle ja yhtiö palauttaa maksut sekä niille kertyneen tuoton tietyn ajan kuluttua.

Jäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi
Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki