Yrittäjän tulojen verotus 30.3.2017

Voiko yrittäjä saada liikuntaseteleitä?

Olen yrittäjä, ja minulla on pieni osakeyhtiö. Yrityksessäni on 10 työntekijää, jotka saavat luontoisetuna liikuntaseteleitä. Voinko itse hyödyntää samaa verovapaata etua?

Verojuristi Tero Hämeenaho vastaa:

Kyllä osakaskin voi saada liikuntaseteliedun. Yritysmuoto vaikuttaa verovapaaseen liikuntasetelietuun. 

Verovapaat henkilökuntaedut ovat pääsääntöisesti työnantajan palkansaajalle järjestämiä etuja. Myös osakeyhtiön, avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön osakas, joka työskentelee yhtiössään, voi saada omaehtoisen kulttuuri- ja liikuntatoiminnan henkilökuntaedun verovapaasti.

Mikäli yhtiössä työskentelee osakkaan lisäksi muutakin henkilökuntaa, edun verovapaus edellyttää, että vastaava etu on koko henkilökunnan käytettävissä. Verovapaa liikuntasetelietu voi olla maksimissaan 400 euroa vuodessa.

Sitä vastoin liikkeen- tai ammatinharjoittaja (eli toiminimiyrittäjä) ei voi olla itsensä työntekijä. Liikkeen- ja ammatinharjoittajan omaan käyttöönsä hankkimista liikunta- ja kulttuuritoimintaan tarkoitetuista seteleistä aiheutuneet menot eivät ole vähennyskelpoisia elinkeinotoiminnan kuluja, eikä liikkeen- ja ammatinharjoittaja voi vähentää niitä verotuksessaan. 

Jos liikkeen- tai ammatinharjoittajalla on työntekijöitä, hän voi olla mukana työntekijöitä varten järjestetyissä kollektiivisissa virkistys- ja harrastustoimintatilaisuuksissa yhdessä työntekijöiden kanssa, ja kustannukset ovat vähennyskelpoisia myös hänen itsensä osalta.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Yrittäjän tulojen verotus

Yrittäjillä on erilaisia tuloja yritysmuodosta riippuen. Samalla yrittäjällä voi olla myös useampia yrityksiä. Toisaalta yrittäjä voi yritystoiminnan ohessa tehdä töitä tavallisena palkansaajana työsuhteessa.

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki