Palkka ja palkitseminen 16.1.2020

Majoitamme ulkomaisia työntekijöitä – onko kyseessä verotettava asuntoetu?

Yrityksemme palkkaa ulkomailta työntekijöitä työskentelemään yrityksemme tuotantolaitokseen. Työntekijät ovat omia työntekijöitämme, mutta he työskentelevät Suomessa alle kuusi kuukautta.

Voimmeko majoittaa heidät verovapaasti työskentelypaikkakunnalla, vai onko majoitus veronalainen luontoisetu?

Verojuristi Harri Rajala vastaa:

Näiden tietojen perusteella näyttää siltä, että työntekijöillä on varsinainen työpaikka yrityksenne tuotantolaitoksessa. Tällöin työntekijän majoittamisesta työskentelypaikkakunnalla syntyy veronalainen luontoisetu eli asuntoetu. 

Niin sanotussa rajankävijän verotuksesta on kuitenkin omia sääntöjä. Tällöin rajakuntatyöstä saatua palkkatuloa ja luontoisetuja verotetaan rajakävijän edellytysten täyttyessä vain työntekijän asuinvaltiossa.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Vaikuttaako lounasseteli päivärahan puolittamiseen?

Tiedän, että verottoman päivärahan enimmäismäärä on puolet normaaleista määristä, jos yrityksemme työntekijän työmatkaan sisältyy ilmaisia tai työnantajan kustantamia ruokailuja. Jos yrityksemme antaa työntekijälle ravintoetuna lounasseteleitä myös hänen työmatkapäivinään, vaikuttavatko työntekij...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki