Työnantajavelvoitteet ja ilmoittaminen 27.8.2020

Voiko työnantaja maksaa työntekijän koronatestin?

Työntekijäni on vilustunut, mutta oireet ovat vähäiset. Voinko työnantajana maksaa työntekijäni koronatestin suoraan lääkärikeskukselle tai kuittia vastaan suoraan työntekijälle? Työterveyshuoltomme ei kata koronatestiä.

Lakiasiain johtaja Kati Malinen vastaa:

Kyllä voit. Verohallinto on nyt poikkeusoloissa linjannut, että työnantajan katsoessa testaamisen työtehtävien kannalta tarpeelliseksi, työnantaja voi maksaa työntekijän koronatestin suoraan testin tehneelle lääkärikeskukselle tai kuittia vastaan työntekijälle verovapaasti. Sillä ei ole merkitystä, millaisen työterveyshuollon olet muuten henkilöstöllesi järjestänyt.

Yrityksesi voi vähentää maksamansa testin kustannukset verotuksessa. Jos testin tekemisestä sovittaisiin työterveyshuoltosopimuksessa ja yritys saisi kuluista Kela-korvausta, olisi korvaus yrityksen veronalaista tuloa.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!