Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

Maatilaverotus 10.2.2017

Onko mahdollista vähentää omalle lapselle maksettu palkka maatalouden verotuksessa?

Lapseni on tehnyt työtä omistamallani maatilalla. Hän on 14-vuotias. Voiko omalle lapselle maksetun palkan vähentää maatalouden verotuksessa?

Verojuristi Hanna Silander vastaa: 

Jos lapsesi on ollut 14- vuotias jo ennen verovuoden alkua, saat vähentää palkkakulut maatalouden verotuksessa. Mikäli hän on täyttänyt 14 vuotta vasta verovuoden aikana, ei kyseisen vuoden palkka ole vähennyskelpoista maatalouden verotuksessa.

Verovelvollisen tulonhankinnassa työskennelleelle perheenjäsenelle maksetun palkan vähennyskelpoisuuden edellytyksenä on myös, ettei työstä maksettava korvaus ylitä määrää, joka olisi ollut maksettava palkatulle vieraalle henkilölle.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Lisää aiheesta

Maatilaverotus 28.4.2022

Miten vuokratuloa verotetaan, kun vuokraan metsää tuulivoimalalle?

Vuokraan metsätilaltani maata rakennuspaikaksi tuulivoimalalle. Miten vuokratuloani verotetaan?

Lue koko juttu

Maatilaverotus 24.11.2022

Maatilalle ostetaan käytetty traktori – saako traktorista tehdä korotetun poiston?

Aiomme ostaa maataloustraktorin, jota käytetään maatilallamme. Traktori on vähän käytetty, mutta käytännössä uuden veroinen. Saako traktorista tehdä nyt voimassa olevan määräaikaisen lain mukaiset korotetut poistot?

Yritysjäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi

Maatilaverotus 18.11.2021

Metsätila vuokrataan metsäyhtiölle – miten vuokratuloa verotetaan?

Neuvottelen metsätilojeni vuokrauksesta metsäyhtiölle. Vuokra-aika on 20 vuotta, ja vuokra maksettaisiin tililleni kerran kuukaudessa. Miten vuokratuloa verotetaan?

Lue koko juttu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Jakamaton kuolinpesä

Suomessa on arviolta jopa 250000 jakamatonta kuolinpesää, joissa on osakkaina reilut miljoona suomalaista. Mitä jakamattomalle kuolinpesälle pitäisi tehdä? Jakamaton kuolinpesä tai kansanomaisesti perikunta on mielenkiintoinen oikeudellinen ilmiö. Se on samalla sekä tuttu että tuntematon ilmiö....

Jäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi

Sukupolvenvaihdoskaupat - Myyjä voi selvitä ilman veroja

Myyjää ei veroteta maatilan, metsätilan tai yrityksen kaupan perusteella luovutusvoitosta, jos kaikki huojennuksen edellytykset täyttyvät. Huojennus koskee myös alihintaisia kauppoja. Luovutusvoitto ei ole veronalaista tuloa, jos kaupan kohteena on maatalouteen tai metsätalouteen kuuluvaa...

Lue lisää

Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki