Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

Metsäverotus 23.2.2017

Millä tavalla metsätraktorin myynti käsitellään verotuksessa?

Metsätalouden kalustooni kuuluu metsätraktori. Aion myydä traktorin pois. Miten traktorin myyntihinta käsitellään metsätalouden tuloverotuksessa?

Verojuristi Harri Rajala vastaa:

Metsätalouden kaluston myynnit käsitellään hyödykekohtaisesti. Myyntihinnasta saa vähentää kyseisen hyödykkeen jäljellä olevan poistamattoman hankintamenon ja myyntiin liittyvät kulut tai vaihtoehtoisesti hankintameno-olettaman.

Lopputulos käsitellään henkilökohtaisena luovutusvoittona tai -tappiona, ei siis metsätalouden pääomatulona tai tappiona. Laskelma tehdään lomakkeella 9 tai Omaverossa.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Lisää aiheesta

Metsäverotus 18.11.2021

Metsätila vuokrataan metsäyhtiölle – miten vuokratuloa verotetaan?

Neuvottelen metsätilojeni vuokrauksesta metsäyhtiölle. Vuokra-aika on 20 vuotta, ja vuokra maksettaisiin tililleni kerran kuukaudessa. Miten vuokratuloa verotetaan?

Lue koko juttu

Metsäverotus 10.5.2018

Voiko varainsiirtoveron lisätä metsän hankintamenoon?

Ostin metsäpalstan. Maksoin kaupan yhteydessä varainsiirtoveron. Saanko lisätä maksamani varainsiirtoveron metsän hankintamenoon? Verojuristi Jonna Ijäs vastaa: Kyllä saat. Metsän hankintamenoa on kauppahinnan tai muun vastikkeen lisäksi myös metsään kohdistuva osuus kiinteistön hankintaan...

Lue koko juttu

Metsäverotus 21.4.2016

Miten tappio vaikuttaa pääomatuloon?

Olen myynyt tänä vuonna pörssiosakkeita tappiolla. Lisäksi olen myynyt puuta. Vähentääkö vuonna 2016 pörssiosakkeiden myynnistä aiheutunut luovutustappio samana vuonna puunmyynnistä saatua pääomatuloa? Verojuristi Juha Salmikivi vastaa: Kyllä vähentää, jos sinulla ei ole veronalaisia luovutusvoit...

Lue koko juttu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki